چرا روانشناسی رنگ مهم است؟

حس بینایی، همواره برای کسب اطلاعات درباره جهان پیرامون قوی‌ترین حس انسان به شمار می‌رود. رنگ ها در زندگی همه افراد حضور فعال و مؤثری دارند و به همین جهت از مهم‌ترین عناصر دیداری به حساب می‌آیند که دارای بار احساسی و عاطفی هستند. رنگ ها سبب می‌شوند تا بتوانید به درک محیط، کسب اطلاعات و جهت یابی بپردازید و با محیط پیرامون ارتباط بیشتری برقرار کنید.

روانشناسی رنگ به معنی تأثیرگذاری رنگ های موجود در محیط، همچنین بر ذهن و حالات روحی افراد است. می‌توان از رنگ ها به عنوان عامل کمکی در درمان بیماری‌های مختلف، ایجاد تغییرات مثبت در فكر، ذهن و جسم، تنظیم اهداف شغلی با کاهش استرس شغلی و ارتقاء مهارت های ارتباطی استفاده کرد. استفاده درست و اصولی از رنگ ها می‌تواند فقدان انگیزه‌ای که در اثر یک محیط بی روح و یکنواخت به وجود آمده است را از بین ببرد.

اینفوگرافیک روانشناسی رنگ ها

رنگ درمانی و کاربرد آن

از دیر زمان تاکنون اثرات روحی و روانی رنگ ها در افراد مختلف مورد توجه متخصصین رنگ درمانی قرار گرفته است، به طوری که هم اکنون مشخص شده است که استفاده نامناسب از رنگ ها در مكان‌های خاص و به کارگیری نادرست آن‌ها در محیط اطراف انسان، باعث بروز آسیب‌های روحی می‌شود. سابقه رنگ درمانی به زمان بقراط حکیم بر می‌گردد. در آن زمان اعتقاد داشتند که رنگ ها در بهبود شرایط بیماران بسیار موثر هستند.

از آن زمان بود که رنگ درمانی آغاز شد و به مرور زمان روانشناسی رنگ ها پدید آمد. در واقع روانشناسی مجموعه‌ای از گرایشات مختلفی را شامل می‌شود که روانشناسی رنگ ها یکی از آنان است. رنگ ها به دلیل تاثیری که بر اعصاب بینایی و دیدن، موجب برانگیختگی افراد می‌شود. هر رنگ تاثیر منحصر به خودش را بر افراد می‌گذارد. اگر چه رنگ ها مستقیما در درمان نقشی ندارند، اما در ایجاد روحیه مثبت در بیماران تاثیرات به سزایی می‌گذارند.